12 Mayıs 2020 Salı

Tesettür ve Dans

Öncelikle bkz., tartışmalara neden olan video ve videoyu paylaşan tvitteki yorum.

1. Bu konuda HERKES haklı. Yani, eleştirenler de haklı, eleştirenleri eleştirenler de.

2. "Tesettür bu değil" diyene niye kızıyorsunuz? Tesettür elbette bu değil! İlle de kızacaksanız, tavırlarını yeterince muhafazakar bulmadıkları kadınlara çirkin sözler söyleme ve onları daha geleneksel davranmaya zorlama hakkını kendinde görenlere kızın.

3. Kadın Lübnanlı bir dans hocasıymış! Bkz.: Instagram hesabı. Ama karma evliliklerin artması nedeniyle özellikle Batıda böyle karma kültürlü çok aile var artık. Buradaki asıl konunun kültür olduğunu zannediyorum. Bir düşünelim: Bu hanımefendi kalçalarını Türkiye'deki bir düğünde çalkalasa, BU KADAR tepki gelir miydi? Biraz abartırsa burun kıvıranlar olurdu elbette, ama "Artık bizden olmuş, bizim gibi oynuyor" diye sevinen de az olmazdı!


4. Bu tartışmada bana ilginç gelen TEK bir şey var: Bunca insan ciddi ciddi Batıda bazı gizli güç odaklarının bulunduğuna, bunların edebi hayayı ortadan kaldırmaya, geleneksel aileyi çökertmek istediğine inanıyor! Yahu deli misiniz?? Nasıl inanabiliyorsunuz böyle şeylere?? 🤭

5. Bir ara Allahsızlığı Yayma Enstitüsü muhabbeti popülerdi. Bir Yeşilçam filminden mülhem. SSCB döneminde onun yine iyi kötü bir dayanağı vardı. Ama Edep, Haya ve Aileyi Ortadan Kaldırma Enstitüsü hepten uçuk bir şey.

6. İlginçtir, ABD'li hristiyanlar da aynı! Dinin ve ailenin saldırı altında olduğuna, inançsızların ve diğer dinlerden olan insanların kayırılırken, hristiyanların zulüm altında olduğuna inanıyorlar!

7. ABD'den bir örnek: Hristiyan olduktan sonra maalesef Alex Jones gibi komplo teorisyenlerine de yaklaşan Dave Mustaine'in yazdığı bir Megadeth şarkısı. Harika beste, ama delice sözler! Türkiye'deki İslamcılar ne diyorsa, pek çok mısrada aynısını söylüyor:

The quiet war has begun with silent weapons
And the new slavery is to keep the people
Poor and stupid; "Novus Ordo Seclorum"

Disengage their minds, sabotage their health
Promote sex, and war, and violence in the kindergartens
Blame the parents and teachers; it's their fault; "Annuit Coeptis"
Attack the church dynamic, attack the family
Keep the public undisciplined till nothing left is sacred

Ve acayip ahir zaman kehanetleri, ve saire, ve saire...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HAKKINDA

Serdar Kaya'nın müsvedde defteri.

Bu blogda yayınlanan yazılar, belli aralıklarla derlenip derinsular.com adresinde dosyalanır.

Blog isminin ilham kaynağı için, bkz.:
Gangs of Wasseypur (2012)


Twitter (English Account) Twitter Facebook